Jdi na obsah Jdi na menu

Kapitola 1 - Něco jako Prolog

1. 10. 2013

 Keeo je bezpochyby ta největší a nejkrásnější planeta systému Sinus. Ještě během Velké Války a během jednání o sjednocení byla neobydlená. To skončilo, když se roku 10 p.S.*  rozhodla Aliance na tuhle velkou, bohatou a výhodně situovanou planetu poslat první z pěti zkušebních výprav. Cílem tří lidských a dvou mimozemšťanských výprav bylo planetu zabydlet, vytvořit stálé obyvatelstvo a hlavní základnu Alianční armády v sektoru Sinus. To se členům výpravy podařilo, a během několika let se obyvatelstvo planety rozrostlo o několik desítek tisíc obyvatel. Noví obyvatelé i staří kolonisté vybudovali svoje hlavní sídlo kolem armádní základny a nyní, 191 let poté, je Alianční základna středem velkoměsta, hlavního města Keeo, Stratosu. Díky svému strategickému umístění a vojenské minulosti se stala z Keeo jedna z nejvíce vojensky aktivních oblastí, což v tomhle světě, kde Aliance a Sjednocení zamezilo všechny války, v praxi znamenalo, že si Keeo vybudovala největší, nejmodernější a nejpečlivěji vytrénovanou armádu v pomalu celé známé galaxii. Dokončit kteroukoli ze dvou vojenských akademií na Keeo a dokončit výcvik i specializaci trvalo deset let. Kadety nabírali v patnácti, v pětadvaceti vypouštěli do světa elitní vojenské síly.

Na Keeo jsem se narodil, jsem jeden z mála čistokrevných potomků původních kolonistů. Odmalička jsem žil v Giacuno, maličké vesničce co by kamenem dohodil od Stratosu. Giacuno prakticky postavila obrovská korporace Gia-com, aby měla kde ubytovat svoje dělníky. V Giacunu byla malá komunikační ústředna, ještě menší potraviny a drobná praxe praktického lékaře provozovaná v jediné místnosti rodinného domku. Většina lidí z mojí generace hned po dokončení základního studia prakticky utekla do Stratosu.
A já? Já jakbysmet. V patnácti jsem šel do Stratosu na vojenskou akademii k letectvu. Jmenuju se Joshua Akuri. Zatím jen kadet. Je mi osmnáct, za dva roky dokončím základní pilotní výcvik a přejdu na specializaci. Chtěl bych být v PL, pozemním letectvu. Zní to dost divně, vím, ale je tak označované letectvo, které se pohybuje pod atmosférou. Staré dobré letectvo, co se drží jedné planety, jak to bývalo ještě před válkou.
Vždycky jsem si myslel, že jsem aspoň průměrně inteligentní. Většina z mých nejpitomějších průšvihů byla čirá smůla, a té mám bohužel dost. Jsem vlastně ideální materiál na vojáka. Jak jednou řekla Nuri: průměrná inteligence, kompenzovaná zvýšenou atletickou zdatností. Nebyla to urážka; Nuri je prostě taková.
Jak jsem poznal Nuri? Zase tak zajímavá historie to není. Ale když už…
 
*p.S. – po Sjednocení – data po podepsaní Sjednocovací smlouvy, zakládací listiny Aliance
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář